OGLASILA SE NA FACEBOOKU

Doktorica prvi put progovorila o traumama nakon saobraćajne nesreće 2012. godine

Mlada doktorica kao i ove što su stradale, valjda se našla u krivo vrijeme na krivom mjestu, napisala je Ajla Hadžismailović

Sa mjesta nesreće 2012. godine. Avaz

L. S. R.

28.5.2023

Ajla Hadžismailović je na Facebooku podijelila svoje iskustvo nakon teške saobraćajne nesreće koja se desila krajem juna 2012. godine.

Automobil Citroen C3, kojim je upravljala tada 28-godišnja Hadžismailović, udario je automobil Mercedes E320 kojim je upravljao tada 18-godišnji Tarik Aljović.

Hadžismailović, koja je ginekologinja, tom prilikom je dobila povrede opasne po život.

Ćutim od 2012. godine

Njen status prenosimo u cjelosti:

- Ćutim od 2012. godine. Nikad od mene ni riječi. Jedna nedjelja poslijepodne, Narodno pozorište Sarajevo, blindirani Mercedes (da se sin u slučaju udesa nikada ne povrijedi), ali zato velikom brzinom kroz crveno slobodno može... Mlada doktorica kao i ove što su sinoć stradale, valjda se našla u krivo vrijeme na krivom mjestu. Šanse da preživim, po riječima neurohirurga, bile su 1:10 i to na najboljim svjetskim klinikama. O svemu što se događalo nakon toga - dani kome, buđenja, amnezije, rehabilitacije… mjeseci i mjeseci borbe… Neću ni govoriti.


Ono što je bitno, zakone imamo, poštene tužioce i sudije koji su donijeli takvu presudu da sin sarajevskog ćevabdžije provede tamo gdje treba bar onih malih 19 mjeseci.

Predsjednik Federacije BiH gospodin Budimir ga pomiluje...

Međutim dolazi na scenu ono naše… Predsjednik Federacije BiH gospodin Budimir ga pomiluje do godine dana, pa onda gospodin Čavara ga pomiluje još i tih preostalih godinu dana, ali ljudi iz Al Jazeera Balkans podignu svoj glas, hvala im do neba, odluka se povuče.

Ali gledaj čuda, nasljednik izvadio državljanstvo Republike Srbije i sad ima dvojno državljanstvo, te se slučaj ustupa Republici Srbiji da tamo odsluzž dobivenu kaznu.

I “pošteni” sudija iz Pančeva poništava presudu i daje uslovno izdržavanje kazne.

Mislim da dalje ništa nije potrebno reći. Novac, “stranka” i sve sto ide uz to će nas ubiti - poručila je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.