LIČNOST DANA

Kejleb Martin: Heroj Majamija

Odličnom igrom odlučio sedmu utakmicu finala Istoka

Kejleb Martin. nba.com

31.5.2023

Košarkaške lekcije koje je Majami hit podijelio u ovogodišnjem izdanju plej-ofa ostat će zapisane u historiji NBA lige. Kao osma ekipa plasirali su se u plej-of i niko im nije dao prevelike šanse. Oni su redom „preslušali“ prvoplasirani Milvoki, četvrtoplasirani Njujork i drugoplasirani Boston kako bi se kvalificirali u veliko finale.

Niko bolje ne oslikava kulturu autsajdera te ekipe nego Kejleb Martin (Caleb). Krilo ekipe s Floride nije bilo izabrano na draftu, Šarlot hornetsi su raskinuli ugovor s njim, a iznenađenje je bilo kada je potpisao za Majami.

Spremnost mu je bila potrebna da servira hladnu osvetu svima onima koji su sumnjali u njegove mogućnosti. Povukao je svoju ekipu kada im je bio najpotrebniji, u sedmoj utakmici finala Istoka. U 45 odigranih minuta u ključnoj utakmici upisao je 26 poena i uhvatio 10 skokova. Nagrada za MVP-ja plej-ofa Istočne konferencije izmakla mu je za jedan glas, ali neće Martin razmišljati o tome. Njegov fokus je na višem cilju – tituli u NBA ligi i dokazu da je njegov rad vrijedio

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.