ZNAČAJNA INICIJATIVA

Zastupnici podržali usaglašen tekst o povećanju kazne za parkiranje na mjestu predviđenom za osobe sa invaliditetom

Saša Magazinović je kao dio komisije naveo da je riječ o tome da se kažnjava parkiranje na mjestu za osobe sa invaliditetom sa 200 KM

Predstavnički dom PSBiH. N. Šaljić / Avaz

7.6.2023

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH usvojili su izvještaj Zajedničke komisije oba doma o postizanju identičnog teksta Zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini. Za je glasalo 38 zastupnika, a dva su bila suzdržana.

Saša Magazinović je pojasnio da je riječ o tome da se kažnjava šaranje natpisa mjesta na jednom od dva pisma. On je naveo da je prijedlog već usvojen, ali u različitom tekstu i da je postignuta saglasnost o identičnom tekstu.

Usvojen je i izvještaj Zajedničke komisije oba doma o postizanju identičnog teksta Zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini. Ovaj je prijedlog također ranije u različitom tekstu usvojen u oba doma, a nakon toga je komisija usaglasila tekst.

Za ovu inicijativu je glasalo 39 zastupnika, a jedan je bio protiv.

Saša Magazinović je kao dio komisije naveo da je riječ o tome da se kažnjava parkiranje na mjestu za osobe sa invaliditetom sa 200 KM, a da se u odnosu na raniji prijedlog briše dio koji se odnosi na kazneni bod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.