FEDERALNI MINISTAR

Isak na promociji knjige "Policijska ovlaštenja i operativno taktičke radnje"

Mišljenja sam da su ovakva djela potrebna u ovako izazovnim vremenima koja zahtjevaju puni angažman svih nas, rekao je Isak

Sa promocije. FUP

A. O.

8.6.2023

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak danas je u prostorijama Univerziteta u Sarajevu, prisustvovao promociji knjige „Policijska ovlaštenja i operativno taktičke radnje“ autora akademika prof.dr.sc. Borislava Petrovića i mr. iur. Sanina Čolića, nastavnika na predmetu „Poslovi policije i pravila ponašanja“ na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar se zahvalio autorima knjige i naglasio da je izuzetno ponosan na činjenicu da su uposlenici Policijske akademije Federalnog MUP-a uključeni i u rad akademske zajednice.

- Mišljenja sam da su ovakva djela potrebna u ovako izazovnim vremenima koja zahtjevaju puni angažman svih nas, a posebno akademske zajednice u prevazilaženju problema sa kojima se suočava policija, ali i cjelokupno društvo - kazao je Isak.

Na promociji knjige pored ministra Isaka obratili su se i Sabina Sarajlija, glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, dr. Amila Ferhatović, prodekanica Pravnog fakulteta u Sarajevu, te Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.