"AVAZ" SAZNAJE

Ibrahimu Hadžibajriću još dva mjeseca pritvora, šta je sa sekretarkom Almom Destanović!?

Tužilaštvo KS sumnjiči Hadžibajrića da je falsificirao potpise za podršku na izborima prije nekoliko godina

Ibrahim Hadžibajrić. Avaz

Miralem  Aščić

9.6.2023

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS i još za dva mjeseca produžio pritvor načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću i sekretarki Općine Almi Destanović, koji su nedavno uhapšeni u akciji “Start” u Sarajevu.

Potvrđeno za "Avaz"

Ova informacija potvrđena je za portal "Avaza" iz Kantonalnog suda Sarajevo.

Kako smo prekjučer objavili, a Tužilaštvo potvrdilo,  protiv Hadžibajrića je proširena istraga za dvije nove tačke. Naređena je i finansijska istraga.

Tužilaštvo KS sumnjiči Hadžibajrića da je falsificirao potpise za podršku na izborima prije nekoliko godina, a koje je zatim predao CIK-u. Sumnja se da je podrška za izbore lažirana i da je nisu potpisali svi uposlenici Općine Stari Grad.

Tada je Hadžibajrić bio čelnik NBL stranke.

Osim toga, Tužilaštvo ga dodatno sumnjiči da je na računu imao određenu sumu novcu, nezvanično 150.000 KM, koju nije prijavio Uredu za borbu protiv korupcije, a morao je. Zbog ove malverzacije Ured ga je prije tri godine prijavio Tužilaštvu.

Podsjećamo, Hadžibajriću se stavlja na teret i nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi s područja Starog Grada, a od koje je primio mito u iznosu 150.000 KM.

Poruke na Skyu

Osumnjičen je i za mućke u vezi s naplatom parkinga. Sve ove nezakonitosti otkrio je Sky, koji je imao i koristio Hadžibajrićev sin Seid. On je, također, uhapšen i nalazi se u pritvoru u Vojkovićima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.