SLUŽBENA POSJETA

Konaković se u Londonu zahvalio za podršku i pomoć koju pruža Ujedinjeno Kraljevstvo našoj zemlji

Tokom susreta uručio im je “Cvijet Srebrenice”, simbol sjećanja na žrtve genocida

Konaković tokom službene posjete. Avaz

Z. K.

13.6.2023

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, u okviru službene posjete Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, razgovarao je sinoć, tokom radne večere, sa zastupnicom i predsjednicom svestranačke parlamentarne grupe za BiH u Britanskom parlamentu Ališom Kernst (Alicia Kearns) i predsjedavajućim organizacije "Remembering Srebrenica" iz Velike Britanije Vakarom Azmijem (Waqar).

Sigurnosni izazovi

Tom prilikom razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovine te globalnim sigurnosnim izazovima. Razmatrani su daljnji modeli pomoći Ujedinjenog Kraljevstva našoj zemlji. Naglašeno je da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva dobri i prijateljski.

Posebno je istaknut kontinuiran i intenzivan politički dijalog i sadržajna saradnja u brojnim područjima.

Brojni susreti

Ministar Konaković je izrazio zahvalnost sagovornicima za podršku i pomoć koju godinama pružaju BiH kao i na aktivnostima koje doprinose očuvanju istine o onome što se dešavalo u Bosni i Hercegovini te im je tokom susreta uručio “Cvijet Srebrenice”, simbol sjećanja na žrtve genocida.

Ministar će u sklopu službene posjete Londonu imati brojne susrete s britanskim zvaničnicima te predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.