ODRŽAN SASTANAK

U Sarajevu se razgovaralo o regionalnoj deponiji "Uborak – Buđevci"

Na sastanku se razgovaralo o načinu prikupljanja i zbrinjavanja otpada u EU te trenutnoj situaciji i dugogodišnjim problemima deponije

Sa održanog sastanka. Fena

FENA

20.6.2023

U prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma u Sarajevu održan je sastanak na temu regionalne deponije "Uborak – Buđevci".

Način prikupljanja i zbrinjavanja otpada

Federalna ministrica Nasiha Podzer ugostila je tom prigodom gradonačelnika Marija Kordića, direktora Deponije Uborak Mirhada Grebovića te predstavnike mostarske udruge "Jer nas se tiče", kao i konsultante iz oblasti zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada, priopćio je Grad Mostar.

Na sastanku se razgovaralo o načinu prikupljanja i zbrinjavanja otpada u EU te trenutnoj situaciji i dugogodišnjim problemima deponije, a posebice o utjecaju na lokalno stanovništvo.

Trajno rješenje ovog problema

Također, razgovaralo se o početku aktivnosti sukladno petogodišnjem planu prilagodbe i sanaciji stare deponije „Buđevci“, analizi i mogućim rješenjima prikupljanja, tretiranja i zbrinjavanja otpada.

U cilju zbrinjavanja i tretiranja otpada Grada Mostara, na sastanku je donesen zaključak o kontinuiranim i intenzivnim sastancima koji će uz pomoć svih nivoa vlasti sukladno nadležnostima donijeti kvalitetniji život svih mostarskih žitelja te naposljetku trajno rješenje ovog problema, kako za Mostar tako i za širu regiju, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.