ZENICA

U četvrtak počinje sezona kupanja na gradskim bazenima u Crkvicama

Osim toga, obogatit ćemo sadržaj koji će zasigurno uljepšati boravak svim posjetiocima na bazenima u Crkvicama, najavio je direktor Talić

Sezona kupanja na gradskim otvorenim bazenima u Zenici počinje u četvrtak, 22. juna. PR služba

A. O.

20.6.2023

Sezona kupanja na gradskim otvorenim bazenima u Zenici počinje u četvrtak, 22. juna, najavio je danas Nedim Talić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, koje rukovodi otvorenim bazenima u Crkvicama, kazavši da su završne pripreme još u toku.

- Zadovoljstvo mi je najaviti da ćemo u četvrtak otvoriti ljetnu sezonu na gradskim bazenima. I ove godine, kao i prethodnih, cijene ulaznica ostaju iste, odnosno dnevna ulaznica za odrasle osobe ostaje četiri, a za djecu do 15 godina dvije marke. Na raspolaganju su i poludnevne ulaznice nakon 15 sati, po cijenama od dvije i jednu marku - rekao je Talić.

Ističe da im je preostalo uraditi još nekoliko detalja kojima će urediti kompleks gradskih bazena, a sa posebnim zadovoljstvom najavio je projekt novih bazena u Crkvicama.

- Čini mi zadovoljstvo da imamo u najavi izgradnju zatvorenog bazena koji će uljepšati ovaj kompleks, a mislim da će ova sezona kupanja na bazenima biti posljednja u ovakvom izdanju. Projekt izgradnje bazena se radi u dvije faze, prva obuhvata izgradnju zatvorenog bazena, a druga uređenje otvorenog kompleksa bazena što, svakako, nakon toliko godina, mislim da će biti veliko oduševljenje za građane Zenice - rekao je direktor Talić.

Podsjetio je kako su prošle godine uložili oko 115.000 KM na uređenje kompleksa, a da su se i ove godine potrudili da organiziraju brojne zanimljive sadržaje.

- Na samom otvorenju bit će jedan mini koncert na kojem će nam se predstavit zeničke grupe i to AMA GAMA, pregovaramo i sa Alfom 7, a svakako će tu biti i Alen Šojko. Osim toga, obogatiti ćemo sadržaj koji će zasigurno uljepšati boravak svim posjetiocima na bazenima u Crkvicama - najavio je direktor Talić, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.