UPUTIO OŠTRE KRITIKE

Grbić o Salkiću i Hurtiću: Nana Fata vas je odavno pročitala

Gospodo vaša BiH i moja BiH nisu iste, moja je od Jadrana do Save, od Drine do Une sa svim njenim ljudima, a vaša je podjeljena, posvađana, kaže Grbić

Grbić: Salkić i Hurtić pokazali svoje pravo lice. Facebook

A. O.

22.6.2023

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Saša Grbić (SDP BiH) oglasio se sinoć na Faceboku kazavši da uprkos tome što je želio da se Ramiz Salkić izbaci iz kluba Pokreta za državu nije imao podršku svojih kolega.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

- Salkić i Hurtić su definitivno pokazali svoje pravo lice, sretno vam bilo!

Iako sam mjesecima insistirao da se Ramiz Salkić izbaci iz kluba Pokreta za državu, zbog iznošenja stavova mimo kluba, nisam za to imao podršku kolega.

Danas smatram da je dobro ispalo i da su ova dvojica, jedan u SDA, a drugi do jučerašnji SDA-ovac, zapravo svojim postupkom i izjavama potvrdili svoje pravo lice.

Iako u SDA-u postoje sjajni ljudi koji istinski vole svoju zemlju i sve njene ljude. očigledno su glasniji oni koji vole BiH i sve ljude samo dok su na vlasti. U opoziciji ste i dugo ćete ostati tamo pomirite se sa tim!

Od početka Pokret za državu je zamišljen kao BiH reprezentacija, a nikako bošnjačka, srpska ili hrvatska reprezentacija, ali to očigledno ovakvima smeta.

Drago mi je da su upravo ovakvi SDA-ovci uništili Pokret za državu i pokazali da u njihovoj viziji BiH nema mjesta za nikoga ko voli BiH, sem za Bošnjake u SDA i oko SDA.

Naravno sramotna je laž sve što navode kao razloge za napuštanje kluba, a zapravo jedna je istina, ne može više proći vaša SDA matrica na kojoj jašete već 27 godina. Vas je davno pročitala nana Fata iz Konjević polja i rekla sve o vama!


Objava Grbića. Printscreen

Naravno da su održavane sjednice kluba na koje niste dolazili, naravno da su rjetke sjednice Skupštine na kojima ste ostajali do kraja, prava je istina da niste u stanju ni da ispoštujte sjednice Skupštine pa ni one koji su glasali za vas, ali to neka ide vama na obraz.

SDP BiH nastavlja sa tri poslanika i poslaničkom grupom svoj rad u Narodnoj Skupštini, a ovo je definitivno kraj svake moguće saradnje sa SDA i njihovom satelitima u Republici Srpskoj.

Gospodo vaša Bosna i Hercegovina i moja Bosna i Hercegovina nisu iste, moja je od Jadrana do Save, od Drine do Une sa svim njenim ljudima, a vaša je podjeljena, posvađana, u torovima, ista onakva kakvu je žele oni, od kojih je vi kao štiite.

Gospodo smrt fašizmu, sloboda narodu i našoj domovini, bez lažnih patriota i lažnih predstavnika nacionalnih plemena – poručio je on na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.