VISOKO

U Bosanskoj dolini piramida uživalo više od 200 djece iz domova

Ovo je dan kada su ovi mališani zvijezde, kada nam dođu na naše lokacije, obiđu tunele, park "Ravne 2", druže se, kaže Osmanagić

Sa održanog događaja. Avaz

N. Smajović

27.6.2023

Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" danas je u Kompleksu "Ravne" u Visokom priredila treću godinu zaredom manifestaciju "Sportske zvijezde za djecu bez roditelja". 

Riječ je o događaju kojem je prisustvovalo više od 200 mališana iz domova u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Tuzli, Gradačcu i djeca iz SOS Dječijeg sela. 

- Ovo je dan kada su ovi mališani zvijezde, kada nam dođu na naše lokacije, obiđu tunele, park "Ravne 2", druže se, igraju i uživaju u društvu sportskih zvijezda. Na ovaj način pokušavamo da ovoj djeci, barem na dan, podarimo roditeljsku ljubav koju nemaju - kazao nam je dr. Semir Osmanagić, osnivač Fondacije. 

S djecom iz Mostara radi upravo jedna nekadašnja sportska zvijezda, košarkaški reprezentativac BiH Samir Lerić. 

- Ovo je predivna ideja i predivna manifestacija na kojoj se djeca upoznaju, druže, ali i čuju brojne sportske priče koje će sigurno neke od njih nadahnuti da i sami postanu buduće zvijezde - kazao nam je Samir. 

Prethodnih godina ovu manifestaciju su podržale velike zvijezde, Novak Đoković, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Amel Tuka, Sergej Barbarez i brojni drugi sportisti. Ovogodišnji sportista domaćin je bio Nenad Pagonis iz Srbije, višestruki svjetski prvak u kik boksu, koji je s mališanima podijelio svoju životnu priču, a nakon toga im i pokazao neke od interesantnih poteza. Nakon toga su se mališani okušali i u tekvandou, karateu, odbojci na pijesku, košarci i drugim sportovima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.