FEDERALNI MINISTAR

Mijatović: Jučerašnja sjednica NSRS je direktan udar na mir u BiH

Međunarodnu zajednicu pozivam da reaguje u skladu sa svojim mandatom u BiH, naveo je Mijatović

Vojin Mijatović. Facebook

H. J. I.

28.6.2023

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku povodom jučerašnje sjednice i odluka Narodne skupštine RS. 

Njegov status prenosimo u cijelosti.

"Direktan udar na mir u BiH"

- Poslanici SDP-a BiH jučer nisu učestvovali u radu Narodne Skupštine RS, jer je jučerašnja sjednica antiustavna i direktan udar na mir u BiH.

Jučerašnje odluke predstavljaju direktan udar na Dejtonski mirovni sporazum, Ustav Bosne i Hercegovine i na mir u BiH.

Dodik i njegov SNSD su u pohodu da naruše mir u našoj zemlji, a ništa drugačije ne misli ni njegova nazovi opozicija što smo mogli jučer čuti i vidjeti u Narodnoj skupštini.

Očekujem na prvom mjestu reakciju službeng Beograda, koji se konačno mora ograditi od politika koje znače udar na suverenitet i integtitet nezavisne države Bosne i Hercegovine.

"Očekujem da se Vučić ogradi od politike Dodika"

Očekujem da se predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić javno ogradi od politike Milorada Dodika i time pokaže da zaista želi dobre odnose u regionu i da poštuje suverenitet i inegritet naše zemlje.

Sve ovo što radi Dodik nemam nikakve veze sa položajem srpskog naroda u BiH, već isključivo sa zaštitom njegove narušene pozicije i finansijskog sunovrata u koji je odveo entitet Repiblika Srpska.

Međunarodnu zajednicu pozivam da reaguje u skladu sa svojim mandatom u BiH, te da bez odlaganja donesu odluke koje će onemogućiti udar na ustavni poredak koji se događa.

Dodik spreman žrtvovati mir

Tužno je , ali i vrlo opasno gledati kako su 27 godina nakon rata Dodik i njegova stranka, spremni žrtvovati mir samo da bi spriječili svoj pad sa vlasti i sakrili decenijski kriminal.

Vrlo jasno ni ja ni niko iz SDP-a BiH neće dozvoliti raspad naše zemlje, pa šta god da je cijena koja se treba platiti.

Milorade, rođen sam u BiH, kada dođe vrijeme umrijet ću u BiH, ako je cijena moja glava spreman sam da je platim, ali ni ti ni tvoji sljedbenici nećete narušiti mir u ovoj zemlji - zaključio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.