PRVIH 100 DANA RADA

Halilagić sa ambasadorima Slovačke, Belgije i Nizozemske o prioritetima rada Vlade Tuzlanskog kantona

Razgovarali smo o aktuelnostima u Tuzlanskom kantonu, kazao je Halilagić

Tokom konferencije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
FENA

4.7.2023

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić danas se u Tuzli sastao sa ambasadorima Slovačke, Belgije i Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

U razgovoru sa ambasadorima Romanom Hlobenom (Slovačka), Benjaminom Sturtwagenom (šef diplomatskog ureda Belgije) i Janom Waltmansom (Nizozemska), premijer Halilagić je prezentovao rezultate prvih 100 dana rada izvršne vlasti u TK, ali je i prezentovao mjere i aktivnosti na kojima će Vlada TK raditi do kraja kalendarske godine.

- Razgovarali smo o aktuelnostima u Tuzlanskom kantonu. Izrazio sam spremnost, odnosno spremnost institucija TK kada su u pitanju evropske integracije i naše uloge u cijelom tom procesu. Dotakli smo se i drugih tema, ali i problema koji su bili u fokusu javnosti kao što su poplave, pucnjava u školi itd. Vjerujem da je ovo pružena ruka prijateljstva i saradnje koju ćemo mi spremno iskoristi u narednom periodu. Želimo biti generator konkretnih promjena za dobrobit građana TK - rekao je premijer Halilagić.

Ambasadori su istaknuli da je današnja posjeta kontinuirana aktivnost u okviru koje obilaze područje cijele Bosne i Hercegovine i žele se uvjeriti kako žive građani u svim kantonima i područjima Bosne i Hercegovine. Također, tokom sastanka pozvali su Vladu Tuzlanskog kantona da prate iskustva koja je u svom tranzicijskom procesu imala Slovačka, ali i da iskoristi podršku zemalja osnivača Europske unije, poput Belgije i Nizozemske.

- Drago nam je da smo došli uoči obilježavanja 100 dana od uspostavljanja Vlade Tuzlanskog kantona. Od premijera smo čuli prioritete koje kanton ima do kraja ove godine. Drago nam je i da smo čuli informacije o uspostavi Ureda za borbu protiv korupcije i da taj projekat, uz uspostavu registra imovine izabranih zvaničnika ima podršku Vlade Tuzlanskog kantona. Na tome im svaka čast. Mi smo danas tu da podržimo rad Vlade TK i sigurno ćemo se vratiti ponovo - kazao je ambasador Republike Slovačke u BiH Roman Hloben.

Ambasadori nakon razgovora sa premijerom Halilagićem idu u posjeti Klubu "Zmajevo srce", odnosno objektu u kojem rade osobe sa Down sindromom u Tuzli. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.