SASTANAK U LONDONU

Ambasador Rajli: Ujedinjeno Kraljevstvo neće dozvoliti destabilizirajućim akterima da ukradu budućnost BiH

Danas na sastanku sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom i Denisom Bećirovićem, članom Predsjedništva BiH, u Londonu, napisao je Rajli

Rajli: Prisustvovao sastanku. Twitter

A. O.

4.7.2023

Ambasador Velike Britanije u BiH Džulijan Rajli (Julian Reilly) oglasio se na Twitteru povodom službene posjete člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića Londonu gdje se sastao sa premijerom Ujedinjenog kraljevstva Rišijem Sunakom (Rishi).

- Danas na sastanku sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom i Denisom Bećirovićem, članom Predsjedništva BiH, u Londonu. U ovom ključnom trenutku za BiH, Ujedinjeno Kraljevstvo i partneri neće dozvoliti destabilizirajućim akterima da ukradu budućnost ove zemlje – poručio je Rajli na Twitteru. 

Objava ambasdora Rajlija. Printscreen

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Rišijem Sunakom (Rishi Sunak) o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Premijer UK Riši Sunak je jedan od najuticajnijih svjetskih državnika i susret Bećirovića s njim predstavlja snažnu potvrdu podrške Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.