NA GRADSKOM STADIONU

U Bihaću će večeras biti organiziran "Performans 8372"

Poslije "Performansa 8372", koji počinje u 20:00 sati, na Gradskom trgu u Bihaću bit će organizirana i promocija knjige "Spavaj obuven, sine"

Performans u Bihaću. Fena

FENA

6.7.2023

Udruženje "Horizont 2006" večeras će i devetu godinu zaredom na Gradskom stadionu u Bihaću organizirati "Performans 8372", kojim se odaje poštovanje i čuva sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici 1995. godine.

Partneri u organizaciji "Performansa 8372" tradicionalno će biti Ženska edukativna organizacija "Iskre" i Medžlis Islamske zajednice Bihać, uz podršku Grada Bihaća i Vlade Unsko-sanskog kantona (USK).

- Procjena je da će nam i ovog puta u realizaciji pomoći između 500 i 1.000 građana iz svih dijelova našeg kantona i države. Zahvaljujući upravo volonterima, ljudima koji sve organiziraju i građanima, ovaj događaj je svake godine posebniji, odnosno dobiva sve značajniju notu. Pokušavamo i na takav skroman način iskazati poštovanje svim srebreničkim žrtvama i podsjećati na ono što se, nažalost, dogodilo 1995. godine - izjavio je predsjednik Udruženja "Horizont 2006" Elvir Muslić.

Poslije "Performansa 8372", koji počinje u 20:00 sati, na Gradskom trgu u Bihaću bit će organizirana i promocija knjige "Spavaj obuven, sine" autora Mirze Bašića.

Grupa od gotovo 60 građana Bihaća i Cazina uputit će se i prema Nezuku, te će učestvovati u "Maršu mira". U narednim danima iz Bihaća prema Srebrenici krenut će i biciklisti, maratonci, te motoristi, koji to rade tradicionalno svake godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.