DRŽAVNA PARLAMENTARKA

Vulić: Čijim parama CIK daje plakete, jasno je da je pokret "Arnautizam" zavladao CIK-om

Centralna izborna komisija BiH je definitivno brod koji tone, navela je

Sanja Vulić. Fena

S. S.

6.7.2023

Predsjednik Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, Suad Arnautović, uručio je danas Zlatnu plaketu visokom predstavniku Kristijanu Šmitu (Christianu Schmidtu), a zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu PSBiH Sanja Vulić mu je uputila kritike zbog toga.

- Centralna izborna komisija BiH je definitivno brod koji tone, a dodjelom plakete njemačkom turisti Kristijanu Šmitu konačno su priznali pod čijim su patronatom - izjavila je šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Sanja Vulić.

Znak izvinjenja

- Plaketa dodijeljena Šmitu, koji turistički boravi već duži period u Sarajevu, vjerovatno je znak izvinjenja što nisu uspjeli da mu ispune želju i raznim malverzacijama, koje su preduzimali u vrijeme proteklih izbora, sruše Milorada Dodika. Cijenim da na plaketi piše: "Izvinite, nismo uspjeli neukrotive Srbe prevaspitati, nismo uspjeli uvjeriti taj neposlušni narod da Dodik nije prihvatljiv našim planovima na putu ka stvaranju unitarne BiH. Žao nam je što nismo izmijenili volju tih neposlušnih Srba - kazala je Vulić.

Ona je upitala prema kojim kriterijumima i čijim parama CIK daje plakete, dodavši da je jasno da je pokret "Arnautizam" zavladao CIK-om.

- To što poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biraju članove CIK-a ili bi bar trebalo da ih biraju, to što izbore sprovode novcem svih građana u BiH, a ne turiste Šmita čija je plata 50.000 KM, članove CIK-a očigledno ne zanima - navela je Vulić.

"Članovi CIK-a besposleni"

Ona je navela da se često pitala šta uopšte rade članovi CIK-a u periodu u kojem nema izbora s obzirom na veoma visoke plaće koje primaju, te da je sad vidjela da je besposlenost veća nego što je mislila, dok izmišljaju plakete, povode i susrete sa sarajevskim turistima.

- Očekujem da će ga danas odvesti da prošeta sarajevskom kaldrmom, pojede ćevapčiće i porazgovaraju na minderu o činjenici koliko je Srba živjelo u tom gradu prije rata, a koliko ih je danas - zaključila je ona. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.