ZASTUPNIK DF-A

Mešalić u zaštiti partnera: Trebali ste dati više vremena Novaliću, ministri u prošloj Vladi su Ajnštajni u odnosu na ovu

Novalić je za vrijeme mandata prvostepeno osuđen za kupovinu respiratora i završio na američkoj crnoj listi zbog zloupotrebe podataka penzionera

Mahir Mešalić. Screenshot

6.7.2023

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH zastupnik Mahir Mešalić (DF) je stao u odbranu svojih dugogodišnjih koalicionih partnera SDA i poručio da je trenutna Vlada FBiH nametnuta.

On je pohvalio bivšeg premijera Fadila Novalića, koji je za vrijeme svog mandata prvostepeno osuđen za kupovinu respiratora i završio na američkoj crnoj listi zbog zloupotrebe ličnih podataka penzionera.

- Treba li ste slušati ovo što je Fadil Novalić govorio i trebali ste mu dati više vremena. Iako mi nismo imali nijednog ministra u prethodnoj Vladi, oni su Ajnštajni za ovu Vladu. Mogli smo tako nešto i da naučimo. Ostaje žal, jer smo mogli potencijalno sarađivati sa jednim ministrom. Ne samo da je ova vlada nametnuta, nego su oni danas postali i plagijatori i to vrlo loši plagijatori, jer su prihvatanjem amandmana HDZ-a oni sasjekli ovaj zakon koji je bio dobar za građane FBiH - rekao je Mešalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.