DISKUSIJE NAKON STATUSA

Korisnici Twittera ismijavaju Dodika: "Ti nisi toliko obrazovan i pametan da bi tako nešto mogao da radiš"

Rukopis nam je poznat, loše namjere pravog pisca takođe, napisao je Dodik jučer

Milorad Dodik. Twitter

A. O.

9.7.2023

Niz reakcija uslijedio je na društvenim mrežama nakon što se jučer oglasio Milorad Dodik predsjednik bh. entiteta RS o izjavi američkog državnog sekretara Entoni Blinkena (Antony) koji je izjavio da Dodik krši Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum.

-Isto tako ne vjerujem da zna detalje o Dejtonskom mirovnom sporazumu i njegovom Aneksu 4 - Ustavu BiH. Rukopis nam je poznat, loše namjere pravog pisca takođe. Sve što bi sekretar Blinken mogao da uradi, a zaista bi pomoglo smirivanju političkih strasti u BiH, je da američkog ambasadora iz Sarajeva vrati kući - poručio je Dodik.

Ispod njegove objave uslijedio je niz šaljivih komentara na njegov račun, gdje između ostalog korisnici Twittera kažu da ni sam Dodik ne zna da koristi ovu društvenu mrežu.

Komentari na Twitteru. Printscreen

- Ja ne vjerujem da Milorad Dodik zna ući na app Twitter, a vi? – jedan je od komentara.


Komentari na Twitteru. Printscreen

- Isto što ti ne pišeš, ne čitaš ove tweetove, nego tvoj spozitroiji, jer ti nisi toliko obrazovan i pametan da bi tako nešto mogao da radiš. Za tebe je brus i kosa, jer si krenuo opet je ovdje rat – poručio je jedan korisnik Twittera.

Podsjetimo, američki državni sekretar Blinken oglasio se na društvenim mrežama nakon što je predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik potpisao ukaz kojim se suspendiraju odluke visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christiana Schmidta).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.