IZBJEGNITE OVE PUTEVE

Duge kolone automobila: Gužve na graničnim prijelazima s Hrvatskom

Iz Auto-moto saveza u BiH pozvali su vozače da se prije kretanja na put informišu o gužvama te koriste alternativne granične prijelaze

Velike gužve zabilježene i na GP Slavonski Brod. Printscreen

D. R.

9.7.2023

Duge su kolone automobila prema graničnim prijelazima s Republikom Hrvatskom iz Bosne i Hercegovine pa se na prijelaz čeka i do sat i po, saopćili su Auto-moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru.

Prema posljednjem izvještaju, najveće su gužve na prijelazima s bh. strane u Doljanima i Gabela Polju kod Metkovića, te Osoje kod Imotskog, odnosno Prisika prema Aržanu.

Duže se na prelaz čeka i na drugim graničnim prijelazima na području Ljubuškog, te Gruda.

- Na graničnim prijelazima Gradiška, Brod, Velika Kladuša, Doljani, Gabela Polje i Deleuša pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta - saopćeno je iz Auto-moto saveza RS-a.

Iz Auto-moto saveza u BiH pozvali su vozače da se prije kretanja na put informišu o gužvama te koriste alternativne granične prijelaze.

Danas su prvi put ove godine zabilježena duža zadržavanja na prijelaz granice s turistima koji preko vikenda odlaze na Jadransko more.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.