NAJBROJNIJA GENERACIJA

Policijska akademija FMUP-a primila nova 343 kadeta

298 kadeta za čin policajac i 45 kadeta za čin mlađi inspektor

Policijska akademija FMUP-a primila nova 343 kadeta. FMUP

FENA

10.7.2023

U Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP-a) upriličen je prijem dosada najbrojnije generacije polaznika za čin “policajac“ i "mlađi inspektor“.

Školovanje na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova omogućeno je za 343 kadeta od kojih 298 kadeta za čin policajac i 45 kadeta za čin mlađi inspektor iz Zapadnohercegovačkog kantona, Tuzlanskog, Posavskog i Kantona 10.

Svečanost i prijem

Na svečanosti organizovanoj povodom prijema kadeta prisutnima se u ime federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka obratio Ervin Mušinović, po ovlaštenju ministra šef Kabineta ministra Federalnog MUP-a, koji je kadetima poželio uspješno školovanje, da postignu što bolje rezultate i da nakon završene obuke budu spremni da pokažu kvalitet i znanje koje su stekli na Akademiji.

- Ministar Isak posebnu važnost daje popunjavanju uprava policije novim policijskim službenicima. Zbog toga je u koordinaciji sa vašim matičnim ministarstvima unutrašnjih poslova učinio sve kako bi što prije započeli sa osnovnom policijskom obukom - istakao je Mušinović.

Interes BiH

Pozvao ih je da se drže slova zakona i rade u interesu Bosne i Hercegovine.

- Kriminalac za vas ne smije imati etničku i vjersku pripadnost, političku opredjeljenost ili političku funkciju. Svakog počinitelja krivičnog djela tretirajte jednako. Vi koji ste danas ovdje ste još jedan dokaz multikulturalnosti naše zemlje i činjenice da lažu oni koji tvrde kako zajednički život u Bosni i Hercegovini nije moguć. Ja sam uvjeren da ćete, ne samo poštivati, već i pomagati jedni druge - poručio je Mušinović.

Kadete je pozdravio i Nusret Beširević, direktor Policijske akademije FMUP-a.

- Opredjelili ste se za najčasniju profesiju, a obuka koju treba da prođete je zahtjevna, prema tome naoružajte se prije svega disciplinom, snagom, upornošću, strpljivošću, istrajnošću kako biste postigli vaš krajnji cilj i postali policijski službenici i mlađi inspektori - kazao je Beširević, saopćeno je iz FMUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.