POSJETA FMUP-U

Katica s Isakom: Razgovarano o važnosti poboljšanja i jačanja komunikacije

Dijelimo zajedničke interese, a to je sigurnost naših građana, što ćemo poboljšati osnivanjem helikopterske jedinice, kazao je Katica

Sa održanog sastanka. Vlada KS

A. O.

12.7.2023

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica sa saradnicima posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova. Na sastanku s ministrom unutrašnjih poslova FBiH Ramom Isakom, razgovarano je o važnosti poboljšanja i jačanja komunikacije i saradnje dviju institucija.

- Dijelimo zajedničke interese, a to je sigurnost naših građana, što ćemo poboljšati osnivanjem helikopterske jedinice. Danas smo usaglasili smjernice za zajedničko korištenje hangara koji se nalaze na Aerodromu Sarajevo. Pravne prepreke koje smo imali do sada će se u skorije vrijeme riješiti i ovaj poduhvat će biti početak snažnije saradnje, naveo je ministar Katica.

Tokom sastanka, naglašena je i važnost što skorijeg donošenja uredbe o policijskim uniformama. Federalni ministar Ramo Isak je naveo da se može očekivati da se to pitanje razmatra na sjednici Vlade FBiH već početkom avgusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.