POTVRDIO MINISTAR

U Starom Gradu uklonjena tabla o "157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", jer se nalazi u FBiH

Nelegalnim objektima nije mjesto u Kantonu Sarajevo, poručio je Bečarević

Tabla uklonjena jutros. Facebook

13.7.2023

Tabla s natpisom "Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo" uklonjena je jutros reakcijom Kantonalne vlasti s obzirom na to da je bila smještena na području Federacije BiH, na dijelu Bentbaša.

Kako je za portal „Avaza“ kazao ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almir Bečarević, tabla je jutros uklonjena oko 08:30 sati.


Almir Bečarević: Uklonjena tabla. Vlada KS

- Nakon svih provjera koje smo izvršili prije sedam dana, svi organi su utvrdili da se tabla nalazi u zastićenim područjima KS, unutar Federacije, odnosno Kantona. Inspekcije, PU Stari Grad, svi su konstatovali da je to područje Kantona. Radi se o ilegalnom objektu koji nema nikakvih dozvola i jednostavno bili smo primorani da se ukloni ta tabla. Nelegalnim objektima nije mjesto u Kantonu Sarajevo – poručio je Bečarević.


Dodao je da još dvije table nalaze na području Federacije. Riječ je o tabli koja se nalazi na Dobrinji na putu prema Lukavici i druga na Vracama.

- I ona na Dobrinji i na Vracama se nalazi unutar Federacije, ali ovdje se radilo o zaštićenim područjima na njihovoj teritoriji za koju oni brinu i u saradnji sa zaštićenim područjima urađeno je ovo jutros. Te druge dvije table su unutar Federacije i valjda će se nekad sjetiti nadležne inspekcije da urade isto za njih – poručio je Bečarević za portal „Avaza“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.