TOMISLAVGRAD

Oslikava se mural s likovima životinja i biljaka Duvanjskoga kraja

Na muralu radi sedam akademskih umjetnika i dvije studentice, a svoj udio dali su i najmlađi, budući stvaraoci likovne umjetnosti

Ukrašavanje grada. Fena

FENA

15.7.2023

Preko puta Spomen-bazilike u Tomislavgradu, na njenoj glavnoj ulici, skupina umjetnika pod vodstvom akademskog slikara Ante Braovca već nekoliko dana oslikavaju mural na zidu dužine 90 metara s likovima biljaka i životinja Duvanjskoga kraja.

Učenički radovi

Braovac je kazao da je ovo nastavak oslikanog murala s panoramom Duvanjskog kraja i svim njenim prirodnim ljepotama što je prije dvije godine oslikan na drugom kraju grada, također na glavnoj ulici.

Ovaj mural kao i onaj prethodni, kako kaže Braovac, napravljen je u dogovoru s načelnikom općine Tomislavgrad Ivanom Buntićem koji podržava ovaj projekt kao i onaj oslikani s druge strane grada koji predstavlja na svoj način putokaz turističkog sadržaja s kojim raspolaže ovaj kraj.

Govoreći o ideji murala, Braovac je kazao da je ona potakla od učeničkih radova osnovnoškolaca koji su posebno i na svoj način istaknuli biljke i životinje koje se mogu vidjeti u ovom kraju.

Na muralu radi sedam akademskih umjetnika i dvije studentice, a svoj udio dali su i najmlađi, budući stvaraoci likovne umjetnosti.

Više lokacija

Braovac naglašava kako Tomislavgrad trenutno ima 12 umjetnika akademskog zvanja te kako bi se u budućnosti moglo razmišljati i o osnivanju srednje umjetničke škole.

Inače, posljednih nekoliko godina na području Tomislavgrada oslikano je nekoliko murala na više lokacija s motivima iz Domovinskog rata te sportista i nogometnih klubova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.