BANJA LUKA

Koncert Baje Malog Knidže: Dodikova tri prsta, majice sa fotografijom Ratka Mladića i četnička ikonografija

Igor Crnadak izjavio je jučer kako su vlasti u RS "pritiskale" zaposlene u javnoj upravi da prisustvuju koncertu na Trgu Krajine

Milorad Dodik i Vlado Đajić na koncertu. Twitter

S. S.

17.7.2023

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik prisustvovao je na Trgu Krajine koncertu "Živjeće Srpska svoja na svome".

Koncert je održao veliki nacionalista Baja Mali Knindža, a nakon toga se na Twitteru oglasio Milorad Dodik.

- Odlična atmosfera na Trgu Krajine u Banjoj Luci, gdje sam s hiljadama građana prisustvovao koncertu "Živjeće Srpska, svoja na svome". Hvala Veteranima RS na organizaciji ovog patriotskog koncerta. Živjela RS - poručio je Dodik te podijelio fotografije, na kojima pokazuje, između ostalog, i tri prsta.

Organizatori su poručili da je koncert odgovor na odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt).

Reporter Radija Slobodna Evropa (RSE) s lica mjesta javio je da je nekoliko posjetilaca imalo majice na kojima se nalazi fotografija Ratka Mladića, koji je u Haškom tribunalu osuđen za ratne zločine i genocid u Srebrenici, te da su neka djeca nosila četničku ikonografiju.

Tvit Milorada Dodika. Twitter

Šef poslaničkog kluba opozicione Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini RS Igor Crnadak izjavio je jučer kako su vlasti u RS "pritiskale" zaposlene u javnoj upravi da prisustvuju koncertu na Trgu Krajine.

- Vlada RS, ministarstva i druge vladine institucije i preduzeća ovih dana vrše snažan pritisak na sve zaposlene da večeras moraju doći na koncert Baje Malog Knindže i Goci Benda. Ljudi, gdje smo mi pogriješili? Zašto je RS u ovoj situaciji? Da li vi znate da je u ovim institucijama ljudima rečeno da će se putem GPS pratiti njihovi telefoni i da će biti registrovan svako ko se večeras ne pojavi na Trgu - rekao je Crnadak na konferenciji za novinare.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.