SUDBINE

Smješten je u Domu za stara lica u Zenici: Mirsadu koji je vratio 16.000 KM vlasniku potrebna pomoć

Imao moždani udar i oduzeta mu je lijeva strana tijela. Svi koji mu žele pomoći, potrebno je da se jave u JU Dom za stara lica Zenica

Šahinović s porodicom: Vedri duh nije izgubio. E. Trako

23.7.2023

Ko je pravi Zeničanin, zna i ko je Mirsad Šahinović. Ne postoji dijete koje će proći pored Mirsadovog štanda na kojem prodaje knjige, a da mu se on ne nasmije i ne da mu bombonu. 

Šira javnost u Bosni i Hercegovini je za zeničku legendu Mirsu čula 2019. godine, kada je pronašao 16.000 maraka i vratio ih vlasniku. Poštenjačina do kosti. 

Dobro sam

Život piše romane, pa je tako i Mirsadu sada, kako je rekao reporteru "Avaza" prilikom posjete u staračkom domu u Zenici, “malo samo pozlilo”. Mirsad je imao moždani udar i oduzeta mu je lijeva strana tijela. Ali taj vedri duh nije izgubio. 

- Dobro sam, dobro sam - govori Mirsad dok se oko njega okupljaju radnici Doma. 

Kaže da je zdravlje najvažnije. Da je bogat čovjek samo zdrav čovjek. 

- Što je sada onaj Bil Gejts (Bill Gates) bogatiji od mene? Zbog para nije. Ko god je zdrav, on je i bogat - govori Mirsad. 

Kasumović se uključio

Njemu je potrebna pomoć. I gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović se uključio te je donio odluku da će Gradska uprava Zenice snositi troškove smještaja u staračkom domu za Mirsada do kraja godine.

- Naš Mirso je to zaslužio - reći će Kasumović.

Svi koji mu žele pomoći, potrebno je da se jave u JU Dom za stara lica Zenica te da stupe u kontakt s Mirsadovom kćerkom.

U Domu ga svi vole

I uposlenici Doma, ali i štićenici vole Mirsu.

- Rekao nam je, ko god prolazi pored njegovog kreveta, mora biti nasmijan. Za to se on pobrine, odmah je tražio da mu donesemo bombone da može dijeliti - govori nam osoblje Doma.

Pored kreveta kesa puna bombona...

Šahinović: Poštenjačina do kosti. E. Trako

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.