NASTAVLJA ŠOKIRATI

Karamatić kritikovao kolegu iz kluba: Nadam se da je Nevistić uspio dobiti onaj halal certifikat od sarajevske čaršije

Želim da izrazim jedno veliko susramlje jer je mog kolega iz kluba, gospodin Karlo Nevistić podržao ove neustavne, antiposlovničke zaključke, rekao je

Mario Karamatić. Screenshot

S. S.

25.7.2023

Na sjednici Predstavničkog doma PFBiH Mario Karamatić (HSS) je tražio prekid sjednice kako bi „sa slobodne teritorije mogao gledati Zrinjski“, odnosno van KS, zbog čega je Etička komisija PFBiH odlučila da ga kazni javnim ukorom i u dalji sa nastavka sjednice.

Taj zaključak je pročitao Ivica Šarić, a Mario Karamatić je negodovao. Kazao je da je kodeks stavljen van snage na prethodnoj sjednici te je samim tim zaključak irelevantan.

- Upozoravam vas, vi naravno možete primjenom suhe sile, silovanja Poslovnika, izglasati to. Vjerujem da postoji minimalno 50 zastupnika koji me trenutno ne žele u ovom uvaženom domu, ali vas upozoravam u tom slučaju da ću podnijeti tužbu svim relevantnim institucijama jer se meni zabranjuje rad na šta sam položio zakletvu po Ustavu Federacije i Bosne i Hercegovine – rekao je.

Nakon toga je osuo „drvlje i kamenje“ na kolegu iz kluba.

- Želim da izrazim jedno veliko susramlje jer je mog kolega iz kluba, gospodin Karlo Nevistić podržao ove neustavne, antiposlovničke zaključke, znači da se izvinjavam u ime kluba HDZ-a, HNS-a, što smo takvog diletanta poslali u takvu komisiju. Predsjedavajuća, apelujem da ne dajte ovo na glasanje, šta možete po poslovniku bez kodeksa, bez ovih zaključaka vi uradite, kao što se mi oduzimali govor, a za kolegu Nevistića se nadam da je uspio dobiti onaj halal certifikat od sarajevske čaršije - kazao je Karamatić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.