28. JULA

Vlada Brčko distrikta: Rekonstrukcija puta prema tržnici Arizona, vrijednost projekta 750 hiljada KM

Iz Pododjela za puteve i parkove napominju kako su u toku radovi i na dionici ceste od brda Šterac u Brci prema Bukviku

Značajan kapitalni projekt. Facebook

E. A.

26.7.2023

Odjel za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH počinje s izvođenjem radova na rekonstrukciji ceste na Bukvičkom brdu. To je jedan od značajnih kapitalnih projekata u niskogradnji čija je novčana vrijednost gotovo 750.000 KM, a cesta vodi iz pravca Brčkog ka tržnici Arizona.

- Radovi od raskrižja prije samog Bukvičkog brda pa do željezničke pruge, koji je među najoštećenijim prometnicama na području Distrikta u dužini od 1.040 metara započet će u petak, 28. jula, te će promet biti zatvoren za sva motorna vozila, a građane koji prolaze ovom dionicom molimo za strpljenje i upućujemo ih da koriste alternativne putne pravce - kazao je šef Pododjela za puteve i parkove Avdulah Čandić.

On je dodao kako je glavni alternativni pravac Magistralna cesta Cerik-Lončari-Brčko, a mogu se koristiti i lokalne ceste i to iz pravca Cerika: Donja Skakava-Ulice-Vitanovići prema gradu Brčko ili iz pravca Brčkog: Grbavica-Ulice-Donja Skakava.

- Ugovoreni rok za završetak radova je 90 dana, ali u dogovoru s izvođačem radova ovaj posao bi mogao biti završen i nešto ranije, stoga molim građane da imaju strpljenja i da koriste pomenute alternativne pravce - dodao je Čandić, istaknuvši kako će uskoro započeti radovi i na dionici Magistralnog puta na dionici od Gornjih Hrgova prema Brčkom u dužini od oko 700 metara.

Iz Pododjela za puteve i parkove napominju kako su u toku radovi i na dionici ceste od brda Šterac u Brci prema Bukviku, gdje se završetak radova očekuje krajem sljedeće sedmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.