DUGOGODIŠNJA TRADICIJA

Sve spremno za Čevljansku koridu: Već danas stigle hiljade posjetilaca, zaigralo se i kolo

Danas je održan i tradicionalni turnir u malom fudbalu

Sve spremno za Čevljansku koridu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
H. J. I.

29.7.2023

Čevljanska korida sutra će okupiti hiljade posjetilaca iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a prema najavama organizatora, stižu i posjetioci iz zemalja iz okruženja.

Čevljanska korida ima tradiciju dugu sedam decenija i ona je bez konkurencije najpopularnija u regionu.

Zaigrali kolo

Na Čevljanskom polju već danas su se okupili najvjerniji fanovi. Njih nekoliko hiljada danas je uživalo u jelu i piću, a igralo se i kolo.

Danas je održan i tradicionalni turnir u malom fudbalu.

- Posjetioci koji su došli dan ranije prije glavnog događaja uživaju u prelijepoj prirodi na 1.000 metara nadmorske visine uz muziku i piće. Fešta će biti do ponoći. Ovdje su svi koji žele da se provesele i da zaborave svakodnevnicu dobrodošli. Svečano otvorenje Čevljanske koride je sutra u 12 sati. Borbe bikova počinju u 17 sati - poručuju iz udruženja Tradicionalna Čevljanska korida.

Borba bikova

Bikovi iz cijele Bosne i Hercegovine ukrstit će sutra rogove na Čevljanskom polju.

Najviše pažnje privlači borba bikova koji su u vlasništvu porodice Brajković iz Kiseljaka, koja je poznata po svojoj uspješnoj građevinskoj firmi, te mesne industrije Bajra.

Naime, u udarnoj borbi Čevljanske koride rogove će ukrstiti Zlatonja, koji je aktuelni šampion srednje kategorije do 850 kilograma porodice Brajković, a njegov izazivač je Gareša, koji je u vlasništvu mesne industrije Bajra iz Travnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.