"AVAZ" NA LICU MJESTA

Video / Haos ispred zgrade Općine Banovići: Intervenisala policija

Do uzavrele političke situacije je došlo nakon što je načelnik ove općine Bego Gutić (SDA) izgubio podršku u Općinskom vijeću Banovići

Intervenisala policija ispred Općine Banovići. A. Bešić / Avaz

A. Bešić

31.7.2023

Opći haos trenutno vlada ispred zgrade Općine Banovići. Veliki broj pripadnika policije sprečava veće incidente. Na licu mjesta su i pripadnici Specijalne jedinice policije.

Podsjećamo, do uzavrele političke situacije je došlo nakon što je načelnik ove općine Bego Gutić (SDA) izgubio podršku u Općinskom vijeću Banovići te je PDA pokrenula inicijativu za njegov opoziv.

Ranije je Bego Gutić tvrdio da nisu ispoštovane procedure prilikom pokretanja opoziva, a jutros je pozvao građane da se u 7:30 pojave ispred zgrade Općine.

- Pozivam Vas sutra (ponedjeljak) u 7:30h na organizovano okupljanje i doček ispred zgrade Općine Banovići povodom najavljenog nasilnog ulaska u Općinu od strane PDA Sifeta Ikanovića, Žunić Edina, Kovacević Nermina i drugih. U cilju što svečanijeg dočeka pozivam Vas da ponesete cvijeće. Nakon svečanog dočeka planiran je prijem i kahva u kabinetu općinskog načelnika – napisao je Bego Gutić jučer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.