KANTONALNI MINISTAR

Osmanović potpisao predugovore o dodjeli stanova za 11 pripadnika braniteljske populacije

Sretan sam što možemo korisnike prava na dodjelu stana na korištenje obradovati trajnim rješavanjem stambenog pitanja, kazao je Osmanović

Sa sastanka. Press služba KS

A. O.

1.8.2023

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović danas je potpisao i uručio predugovore o kupoprodaji za dodjelu stanova na lokaciji Rosulje, općina Vogošća i naselju Šip, općina Centar, za 11 pripadnika braniteljske populacije.

Ministarstvo za boračka pitanja, shodno odredbama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine realizuje pravo na dodjelu stana u vlasništvo određenim kategorijama pripadnika braniteljske populacije.

U skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima za ove namjene, pravo na dodjelu stana u vlasništvo ostvarilo je 11 pripadnika braniteljske populacije, i to: deset supruga šehida-poginulih boraca-branitelja i jedan roditelj šehida-poginulih boraca-branitelja.

Ministar Osmanović naglasio je važnost brige o porodicama šehida-poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, koji su zadužili našu domovinu, saopćeno je iz Press službe KS.

- Sretan sam što možemo korisnike prava na dodjelu stana na korištenje obradovati trajnim rješavanjem stambenog pitanja. Naša dužnost i obaveza je da se brinemo o porodicama onih koji su dali svoje živote za Bosnu i Hercegovinu, te onima koji su dali dijelove tijela u odbrani - rekao je Osmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.