PREDSJEDNIK NSRS

Stevandić: Američke sankcije rezultat lične pakosti i podstaknute iz Sarajeva

Mene nisu izabrali ambasadori, već narodni poslanici, rekao je

Nenad Stevandić. RTRS

S. S.

2.8.2023

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić prokomentarisao je za RTRS američke sankcije na kojima je, između ostalih, i on završio. On je kazao da su one rezultat „lične pakosti i da su podstaknute iz Sarajeva, kako bi se kreirala priča o navodnom rušenju Dejtonskog sporazuma.

- Svi zakoni ostaju na snazi. Ove sankcije pokazuju da oni nemaju druge mehanizme - nemaju mehanizam u Vijeću sigurnosti UN-a u kojem se suočavaju sa vetom Rusije i Kine, kao što nemaju ni u EU, gdje ne postoji konsenzus. Ovo je znak geopolitičke nemoći - rekao je Stevandić.

Slabljenje pozicije RS

On je istakao da iza svega stoji "namjera slabljenja pozicije RS, kao i pokušaj narušavanja dobrih odnosa RS i Srbije."

Stevandić je rekao da je cilj predstavnika SAD u BiH da naprave "razdor između rukovodstva RS, prvenstveno predsjednika entiteta Milorada Dodika i njega kao predsjednika Parlamenta."

On je istakao da je "fazu prijetnji i ucjena prošao još dok je bio u SDS-u i da ga nikakve prijetnje neće spriječiti da poštuje volju narodnih poslanika i građana."

- Mene nisu izabrali ambasadori, već narodni poslanici - poručio je Stevandić.

Stevandić kaže i da nikada do sada nije dobio veću podršku čestitih, pristojnih i obrazovanih ljudi. S druge strane, kako je rekao, na društvenim mrežama nižu se negativni komentari.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.