SEDMIČNIK "STAV"

Poluzvanično SDA-ovo glasilo priželjkuje raspad BiH, Hadžović i Mandal poručili: Usljed gubitka vlasti, Poljine su spremne da razbiju cijelu državu

Ta ideja o fildžan državi, muslimaniji, nije prihvaćena ni na Bošnjačkom saboru prije 30 godina, u jeku agresije, poručio je Mandal

Poluzvanično SDA-ovo glasilo priželjkuje raspad BiH. Avaz

H. J. I.

2.8.2023

Poluzvanično glasilo SDA, sedmičnik "Stav", u posljednjem izdanju objavio je tekst kontroverznog naslova "Šta ako ne bude Bosne, jer podjela je pred vratima".

Autor teksta, Faris Nanić, piše mračni scenario o raspadu BiH. Iznosi brojne šokantne tvrdnje, a jedna od njih je i teorija zavjere da se cijeli zapad "ujedinio" kako bi proveo plan uništenja BiH kao države.

Autor čak navodi i da je novi genocid moguća realnost.

"Bošnjačka fildžan država"

Ovaj, u najmanju ruku kontroverzni članak, na društvenim mrežama je komentirao Danijal Hadžović, urednik "Politike" u "Dnevnom avazu". 

Naslovnica "Stava". Stav

- Poluzvanično glasilo SDA i zvanično najavljuje da se treba spremiti za raspad države i stvaranje bošnjačke fildžan države. Da ponovim, ljudi zagovaraju raspad države za koju je živote dalo desetine hiljada mladića.

I sve to dok druge nazivaju izdajnicima i crtaju mete na čelo bračnog para.

Neurotični i neuračunljivi radikali

S obzirom da "Stav" nije tek nekolicina neurotičnih i neuračunljivih radikala pod vodstvom zlotvora i imigranta iz Zagreba koji prema Bosni kao domovini nikada i nije imao emocije, nego je u pitanju nekolicina neurotičnih i neuračunljivih radikala koji su u direktnom dosluhu s trenutnim rukovodstvom SDA te su često preko svojih stranica najavljivali sljedeće političke poteze bračnog para, pozivam stranke trojke, SBiH, SBB, NES i onaj patriotski dio SDA da ove najave i planove shvate krajnje ozbiljno i da na ovo adekvatno reaguju.

Uslijed gubitka vlasti i straha od države i njenih institucija Poljine su, sve je očiglednije, spremne da razbiju cijelu državu. Dodik napokon ima bošnjačke partnere za isti cilj - naveo je Hadžović na Facebooku. 

Ideja podjele BiH

Kratki osvrt na kontroverzni tekst objavio je i Fadil Mandal, kolumnista "Dnevnog avaza".

- Bošnjaci i Bosanci nikada, nikada ne smiju pristati na ideju podjele BiH. Ta ideja o fildžan državi, muslimaniji, nije prihvaćena ni na Bošnjačkom saboru prije 30 godina, u jeku agresije, iako ni tada nije bila mrska nekim strukturama unutar SDA - naveo je Mandal na Facebooku.

Objava Fadila Mandala na Facebooku. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.