36. REDOVNA SJEDNICA

Vlada BPK Goražde dala saglasnost na Odluku o isplati novčanih sredstava na ime podsticaja u poljoprivredi

Usvojena je i Odluka o isplati novčanih sredstava u iznosu od 1.865 KM za podsticaj za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka

Sa sjednice. Fena

A. O.

3.8.2023

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na današnjoj, 36.redovnoj sjednici, razmatrajući materijale iz Ministarstva za privredu, dala je saglasnost na Odluku o isplati novčanih sredstava na ime podsticaja u poljoprivredi-podsticaj za držanje koka nosilja u iznosu od 3.600 KM.

Usvojena je i Odluka o isplati novčanih sredstava u iznosu od 1.865 KM za podsticaj za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka kao i Odluka o isplati novčanih sredstava za podsticaj za držanje matičnog stada krava u iznosu od 11.100 KM.

Ministarstvu za boračka pitanja data je saglasnost na Odluku o odobravanju novčanih sredstava u svrhu pomoći za rad udruženja boračkih populacija za mjesec juli 2023. godine u iznosu od 11.930 KM.

Na prijedlog resornog Ministarstva usvojen je zaključak kojim se daje saglasnost Premijeru BPK-a Goražde za potpisivanje Sporazuma o regulisanju prava i obaveza sa Savezom ratnih vojnih invalida BPK-a Goražde „Sinovi Drine“. Navedenim Sporazumom nastojat će se kupovinom kombi vozila poboljšati status boračkih populacija sa prostora BPK-a Goražde.

Gradu Goražde, Općini Foča u FBiH i Općini Pale u FBiH odobreni su tekući transferi u iznosu od po 25.000 KM, saopćen oje iz Služba za odnose s javnošću Vlade BPK Goražde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.