UTVRĐEN REBALANS

Vlada BPK Goražde će budžetskim korisnicima isplatiti jednokratnu pomoć od 1.080 KM

Istaknuto je da su uvaženi su zahtjevi za neophodnim sredstvima radi isplate jednokratne novčane pomoći

Vlada BPK Goražde. Vlada BPK Goražde

Piše: A. K.

17.12.2022

Vlada BPK Goražde na vanrednoj sjednici utvrdila je prijedlog odluke o izmjenama i dopunama budžeta ovog kantona za 2022. godinu.

Rebalans budžeta utvrđen je u iznosu od 48.391.494 KM što je za 3 posto više u odnosu na tekući budžet i u skladu je s procjenom prihoda.


Ispoštovana uredba

Izradom rebalansa, kako je istaknuto, uvaženi su zahtjevi za neophodnim sredstvima radi isplate jednokratne novčane pomoći svim budžetskim korisnicima (uposlenim u institucijama, školama, ustanovama) odnosno ispoštovana Uredba o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena te u cijelosti napravila prohodnost implementacije Zakona o socijalnoj zaštiti do kraja tekuće godine kroz budžet JU Centar za socijalni rad, koji je uvećan radi isplata naknada nezaposlenim i zaposlenim porodiljama


Privremeno finansiranje

Vlada je utvrdila i odluku o privremenom finansiranju kantona za prva tri mjeseca naredne godine u iznosu od 10.030.627 maraka, radi normalnog funkcioniranja kantonalnih institucija do donošenja budžeta za 2023. godinu.

Ovom odlukom utvrđena je i osnovica za obračun plaća korisnika budžeta u visini od 320 maraka, kao i bod za obračun plaće u iznosu od 1,00 koji će se primjenjivati od 01.01.2023. godine, u skladu s potpisanim kolektivnim ugovorima, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade BPK Goražde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.