PREBAČEN U TUZLU

Sud odbio Osmicinog operativca Ibru Bešliju: Ostaje na snazi odluka o smjeni sa pozicije šefa krim odjela FUP-a!

Vahidin Munjić, novi vršilac dužnosti direktora FUP-a donio je početkom juna odluku kojom se Bešlija raspoređuje na poslove u Tuzli

Rješenje Suda od 27. jula ove godine. Avaz

Miralem  Aščić

7.8.2023

Općinski sud u Sarajevu odbio je privremenu mjeru osiguranja kojoj se Ibro Bešlija, dugodišnji šef kriminalističkog odjela ove policijske agencije i glavni inspektor FUP-a, raspoređuje na poslove terenskog ureda u Tuzli, saznaje portal "Avaza".

Nije glavni

Bešlija je putem advokata Alena Nakića podnio mjeru osiguranje prije mjesec dana, ali ju je Općinski sud u Sarajevu odbio 27.jula.

Podsjećamo, Vahidin Munjić, novi vršilac dužnosti direktora Federalne uprave policije (FUP), donio je početkom juna odluku kojom se  Bešlija raspoređuje na poslove terenskog ureda u Tuzli.

Bešlije je tada praktično smijenjen s pozicije šefa kriminalističkog odjela ove policijske agencije i više nije glavni inspektor FUP-a.

Ovu odluku Munjić je potpisao na osnovu pravosnažne sudske presude, kojom se Bešlija imenuje za šefa detašmana u Tuzli.

Podsjećamo, teško kompromitirani Bešlija prije dva mjeseca je uslikan je u centru Sarajeva s Osmanom Mehmedagićem Osmicom, bivšim direktorom OSA-e, koji se nalazi na američkoj crnoj listi. Bešlija je iako uposlenik FUP-a, bio glavni operativac OSA-e.

Otkrili svjedoci

Otkrile su to i Sky poruke, ali i svjedočenja Elvisa Keljmendija i Danijela Dade Džafića na suđenju za ubistvo sarajevskih policajaca gdje rečeno da su se sastajali s policajcima FUP-a jer je to tražio Osmica. 

Bešlija, kao i Nermin Šehović, sada već bivši šef Detašmana u Zenici ostat će i bez pristupa tajnim podacima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.