MANJI BH. ENTITET

Dodik tvrdi: RS nije izolovana, ima prijatelje

To što Njemačka i druge zemlje tog dijela svijeta imaju negativan odnos prema Republici Srpskoj, to nije ništa novo, kaže Dodik

Milorad Dodik. Armin Durgut / Pixsell

H. J. I.

10.8.2023

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je u intervjuu za RTRS da će se u narednom periodu sastati sa svjetskim liderima i da RS nije izolovana, te da ima prijatelje.

– RS nikad nije imala više prijatelja spremnih da nas razumiju. To što Njemačka i druge zemlje tog dijela svijeta imaju negativan odnos prema Republici Srpskoj, to nije ništa novo – kaže Dodik.

On je istakao da će se do kraja mjeseca sastati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, ali i da će uskoro razgovarati s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim (Aliyev) i predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan).

– RS nije izolovana, imamo prijatelje i do kraja godine sastat ću se s najmanje dva globalna lidera. U oktobru ili novembru putujem u Kinu, gdje ću se sastati sa njihovim predsjednikom, a do kraja godine sastat ću se i s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom – najavio je Dodik u intervjuu za RTRS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.