REAKCIJE BH. REDITELJA

Srđan Vuletić: Da je sinoć trebalo početi sve događaje u BiH minutom šutnje - trebalo je

Vidim da osobe oboljele od Moralis Vertikalis Akutis reaguju što nije bilo minute šutnje na početku SFF, rekao je Vuletić

Vuletić se osvrnuo na komentare i kritike. Avaz

Z. K.

12.8.2023

Srđan Vuletić, nagrađivani bh. reditelj osvrnuo se na komentare i kritike pojedinaca na društvenim mrežama koji smatraju da je otvorenje Sarajevo Film Festivala trebalo početi minutom šutnje zbog stravičnog zločina u Gradačcu.

Nema tu ni ž od žalosti

- Vidim da osobe oboljele od Moralis Vertikalis Akutis reaguju što nije bilo minute šutnje na početku SFF. Ali samo da se to primjeni na SFF, a to što je igrana utakmica, što je bilo gomila neovisnih događanja, koncerata, to nije na njihovom radaru. Tamo ne treba minuta šutnje. 

Za druge gradove šta se dešava, to naravno ni u primisli da bude na njihovom radaru. Jer njihov radar je podešen na poseravanje, nema tu ni ž od žalosti za žrtvama, niti e od empatije - napisao je Vuletić na svom Facebook profilu.

- Da je sinoć trebalo početi sve događaje u BiH minutom šutnje - trebalo je - dodao je u objavi, koja je pokupila više od stotinu lajkova.

Samo jedan u nizu

Jedan od Vuletićevih pratitelja ispod ove objave napisao je: „Nama treba 100 minuta šutnje za ovo šizofreno društvo. Ovaj posljednji slučaj je samo jedan u nizu posljednjih 30 godina. Nekako se bojim da je prerano ili možda prekasno, nisam siguran da će ovo baše društvo ikada više biti normalno“.

Podsjećamo, ubica Nermin Sulejmanović jučer ujutro je uživo na Instagramu prenosio ubistvo nevjenčane supruge N. H. Osim nje, ubio je oca i sina koje je dobro poznavao te ranio jednu žensku osobu koja je majka i supruga ubijenih. U masovnoj pucnjavi su ranjeni još jedan policajac i građanin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.