EKSKLUZIVNO

"Avaz" na setu novog filma Srđana Vuletića: Svi među prijateljima imamo jednog idiota

Sarajevske lokacije još se drže u tajnosti, pa nećemo ni mi otkriti gdje smo to boravili s glumačkom ekipom, kao i onom koja vuče konce iza kamera

"Avaz" na setu filma GYM. N. Ajnadžić

Nerma Ajnadžić

24.4.2023

„Kamera je na ramenu. Može zvuk. Akcija!“

To kada čujemo, znamo da se nešto snima. Ekipa „Dnevnog avaza“ ekskluzivno je danas posjetila set filma bosanskohercegovačkog reditelja Srđana Vuletića radnog naziva GYM.

Sarajevske lokacije još se drže u tajnosti, pa nećemo ni mi ovaj put otkriti gdje smo to boravili s glumačkom ekipom, kao i onom koja vuče konce iza kamera.

GYM - Avaz
GYM - Avaz
GYM - Avaz
GYM - Avaz
GYM - Avaz
+4

Sastavljena je glumačka ekipa od mladih glumaca. Uloge su dobili Edin Avdagić Koja, Dino Sarija, Dina Mušanović, Mirza Dervišević, Faruk Hajdarević, Igor Skvarica, Aneta Grabovac, Vanja Matović, Rijad Gvozden...

Tokom našeg boravka snimala se scena u čijem kadru su Avdagić, Sarija i Mušanović. Poslovno-prijateljski odnosi u dilemi modernog doba – kako promovirati posao. Neko kaže YouTube, neko Tik-Tok, a neko samo želi da dobije inovativnu ideju da odudara od mora sadržaja dostupnih na društvenim mrežama i drugim platformama.

- Film se bavi time da svi mi u svom bližem krugu prijatelja imamo jednog idiota i ne znamo šta da radimo s njim – rekao je Vuletić.

GYM - Avaz
GYM - Avaz
GYM - Avaz
GYM - Avaz
GYM - Avaz
+3

On snima i seriju „Tender“ koju također čine mladi ljudi.

- Oni donose novi energiju i kvalitet. Oni imaju šta da kažu i pokažu i samim tim trebaju dobiti šansu – istakao je Vuletić.

Sa snimanjem ovog dugometražnog ostvarenja počeo je nedavno, ali je sve držao u tajnosti jer je i ranije najavljivao njegovo snimanje, ali se uvijek nešto izjalovilo.


GYM - Avaz
GYM - Avaz
GYM - Avaz
GYM - Avaz
GYM - Avaz
+2

Ovaj put, skoro sigurno je da će publika uskoro imati priliku ovo ostvarenje premijerno gledati.

- Više puta sam najavljivao snimanje filma. Ovaj put to nisam htio. Razumijete. Uradili smo i do sada super posao – kazao nam je Vuletić.

Na setu je ugostio i studente Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu koji su oduševljeno pratili sve što se dešava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.