"OBEĆANJE JE DUG"

Dizdar ponovo posjetio porodice Omerović i Osmanović

Drago mi je ako su ove porodice vidjele oslonac u nama i sretni smo ako povratnici osjete našu podršku kada im je ona najpreča, rekao je Dizdar

Slikano tokom posjete. Fena

FENA

16.8.2023

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar ponovo je posjetio povratničke porodice Osmanović i Omerović u Podrinju, iskazujući opredjeljenje resornog ministarstva za pomoć i podršku.

Naime, porodicu Osmanović u Cerskoj prije nekoliko mjeseci zadesila je tragedija. Nosioca domaćinstva Hariza Osmanovića usmrtila je poljoprivredna mašina prilikom obavljanja redovnih poslova. Povratnik Mirsad Omerović je pak prije mjesec dana priveden u prostorije PU Srebrenica, povodom statusa na društvenim mrežama, u kojem je negodovao održavanje koncerta na 28. godišnjicu genocida u Srebrenici.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar je u oba slučaja posjetio porodice i iskazao podršku, saopćeno je iz Kabineta federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica.

- Obično se "u prvi mah" svi odazovemo i ponudimo pomoć, nakon čega te porodice budu prepuštene same sebi. Što se nas tiče obećanje prema ovim porodicama je ispunjeno. Radi se o povratničkim porodicama i moja obaveza je da podršku koju smo obećali ispratimo do kraja, i budemo njihova stalna podrška. Drago mi je ako su ove porodice vidjele oslonac u nama i sretni smo ako povratnici osjete našu podršku kada im je ona najpreča - poručio je, između ostalog, Dizdar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.