DOBOJ

Mladi SNSD-a poslali poruku koja je nasmijala sve: Za Dodika i u vodu i u vatru

Da branimo i štitimo instituciju predsjednika RS, rekao je to Jošić

Skok u bazen. СНСД Добој - SNSD Doboj

Z. K.

16.8.2023

Druženje na gradskim bazenima organizirali su mladi SNSD-a u Doboju prilikom čega su poslali političku poruku koja je mnoge nasmijala. 

Oni su nakon izborne konferencije na kojoj su izabrali novog predsjednika Aleksu Mirčetića te dali podršku i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku protiv kojeg je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu. Ističu da su skokovima u bazen pokazali da su za Dodika spremni ići "i u vatru i u vodu".

Dva izborna ciklusa

- Mladi su, simboličnim skokom u vodu na bazenima „Džungla“, pokazali da su spremni i u vatru i u vodu da idu za Dodika. Da branimo i štitimo instituciju predsjednika RS - rekao je to zamjenik predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Doboj i poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Danijel Jošić.

Doboj je inače grad koji je do prije dva izborna ciklusa većinski podržavao SDS. Međutim nakon nekoliko promjena i „prelijetanja“ ključnih lokalnih političara u SNSD-u, već dva izborna ciklusa SNSD nosi ubjedljivu pobjedu u tom gradu.

Pružili podršku

Zbog toga ova groteskna izjava poslanika u NSRS nimalo ne čudi, pogotovo kada se uzme u obzir da je Milorad Dodik nakon objavljivanja optužnice protiv njega, najavio da će maksimalno homogenizirati narod u RS-u.

On je kazao kako se svi trebaju okupiti oko predsjednika RS-a kako bi odbranili tu instituciju. U skladu s tim je i mobilizovao svoje članove i pristalice širom entiteta kako bi pružili podršku usljed njegove lične pravosudne krize.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.