DRŽAVNI PARLAMENTARAC

Magazinović: Na sastanku je prikazano različito viđenje ranijeg dogovora

Dogovoreno i potpisano je da se danas prvo usvoje evropski zakoni, a poslije toga imenuje ministar na posebnoj sjednici, naveo je

Saša Magazinović. Avaz

S. S.

22.8.2023

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović, koji je ujedno predstavljao svoju stranku sa svojim predsjednikom Nerminom Nikšićem na sastanku koalicionih partnera u Istočnom Sarajevu, oglasio se na društvenim mrežama nakon tog sastanka.

- Jučer sam rekao da se nisu stvorili uslovi da se imenuje ministar finansija. I nisu. Prijedlog je bio da prva tačka bude imenovanje ministra, kako i nalaže poslovnik, a onda poslije evropski zakoni. Pri tome, Vijeće ministara nije zasjedalo niti je postojao potpisan sporazum o novim evropskim zakonima. Na samom sastanku danas je jasno bilo različito viđenje ranijeg dogovora.

Danas je dogovoreno i potpisano da sutra Vijeće ministara usvoji tri nova zakona vezana za evropski put i da se sazove nova hitna sjednica Predstavničkog doma koji će ih potvrditi.

Dogovoreno je i potpisano da se danas prvo usvoje evropski zakoni, a onda poslije toga imenuje ministar na posebnoj sjednici. Također je dogovoreno da se naredne sedmice, odmah poslije Predstavničkog doma, održi sjednica Doma naroda na kojoj će biti potvrđeni svi zakoni. Dogovoreno i potpisano - naveo je Magazinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.