MUP TK

Pretresi na području Tuzlanskog kantona: Pronađena municija, pištolji, puške, droga...

Rad na dokumentovanju krivičnih djela u navedenim slučajevima bit će nastavljen pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona

Pretresanje na više lokacija TK-a  - Avaz
Pretresanje na više lokacija TK-a  - Avaz
Pretresanje na više lokacija TK-a  - Avaz
Pretresanje na više lokacija TK-a  - Avaz
Pretresanje na više lokacija TK-a  - Avaz
D. R.

25.8.2023

Policijski službenici nadležnih policijskih uprava i Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a su, prema naredbama nadležnih sudova, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, izvršili pretresanje više stambenih i drugih objekata, vozila i lica s područja Tuzlanskog kantona (Tuzla, Gradačac, Srebrenik, Kladanj, Živinice, Kalesija (Sapna) i Banovići.

Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem krivičnih djela.

Oduzeta municija, pištolji i puške

Izvršenim pretresanjem kuće, vozila i lica E.H. (1987) iz Gradačca pronađeno je i privremeno oduzeto 10 komada pištoljske municije kalibra 7,65mm dok su izvršenim pretresanjem kuće, pomoćnih objekata i vozila lica R.B (1989) iz Kladnja, pronađeni i privremeno oduzeti pištolj marke "CZ" sa pripadajući okvirom i 7 komada municije kalibra 7,65 mm, pištolj marke "Zoraki" sa pripadajućim okvirom i 4 komada municije, sedam patrona municije kalibra 12 mm - sačme za pušku "sačmaricu", jedan komad municije za automatsku pušku, kutija municije "Raiser" u kojoj je zatečeno 25 komada municije za gasni pištolj.

Pronađena je i staklena posuda sa zelenim poklopcem u kojoj se nalazi bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu, pvc vrećica u kojoj je upakovana bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu, pvc folija s tragovima bijele praškaste materije, dva mobilna telefona.

Pretresanjem vozila H.B (1978) iz Kladnja pronađen je i privremeno oduzet jedan mobilni telefon, kao i kod lica M.B. (1980) i Ć.O. (1992) iz Kladnja. 

50 grama zeljaste materije

Takođe je izvršenim pretresanjem porodične kuće, vozila i lica A. U. (1998) iz Živinica pronađeno i privremeno oduzeto približno 50 grama zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu kao i jedna ručna bomba tzv. kaškara, digitalna vaga za precizno mjerenje, 14 komada municije kalibra 8X57 mm i 1 mobilni telefon.

Pretresanjem porodične kuće i dvorišta kuće koju koristi H.M. (1995) iz Tuzle pronađeno je i privremeno oduzeto: jedan metalni tanjir sa sadržajem - bijela materija koja asocira na opojnu drogu, bankovna kartica i komad papira s tragovima bijele materije koji asociraju na opojnu drogu, pvc folija u kojoj je upakovana bijela materija koja asocira na opojnu drogu, dvije pvc kesice s bijelom materijom koja asocira na opojnu drogu.

Precizna vaga za mjerenje

Pretresanjem porodične kuće korisnika N.H. (1987) iz Tuzle pronađena je precizna vaga za mjerenje i tablet s vidljivim tragovima bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu. Izvršenim pretresanjem porodične kuće korisnika M.S. (1983) iz Gradačca, pronađen je i privremeno oduzet jedan pištolj marke CZ 7,62 mm s pripadajućim okvirom i devet komada municije kalibra 7.62 mm, dok je izvršenim pretresanjem porodične kuće korisnika N.H. (1970) iz Sapne, Kalesija, pronađen i privremeno oduzet jedan pištolj, marke Češka zbrojevka sa pripadajućim okvirom i 20 komada municije.

Rad na dokumentovanju krivičnih djela u navedenim slučajevima bit će nastavljen pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.