TUZLANSKI KANTON

Izvršeni pretresi u Gradačcu, Gračanici, Tuzli i Lukavcu: Oduzeta droga, među osumnjičenima i žena

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja

B. C.

1.6.2022

Oduzeta droga - Avaz
Oduzeta droga - Avaz
Oduzeta droga - Avaz
Oduzeta droga - Avaz
Oduzeta droga - Avaz

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije u imovinskih delikata, 30. i 31. maja izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na osam lokacija na području Tuzlanskog kantona (Tuzla, Gračanica, Gradačac i Lukavac), saopćeno je iz MUP-a TK.


Praškaste materije, drobilice i revolver

- Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela: 4 pvc. pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 veća i 2 manja pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, drobilica, tri digitalne vage za precizno mjerenje, ručno motana cigareta tzv. joint sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 80 tableta Tramadol, 14 tableta Suboxone, revolver cal. 9 mm, brusilica, bušilica, razni drugi alati i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku- navodi se u saopćenju.


Izvještaj protiv sedam osoba

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta.

- Nakon kompletiranja istih Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će dostavljeni odgovarajući Izvještaji protiv sljedećih lica: L.R., rođena 1995.godine iz Tuzle, O.B., rođen 1977.godine iz Tuzle, S.Š., rođen 1967.godine iz Gradačca, G.G., rođen 1979.godine iz Gračanice, A.T., rođen 1998.godine iz Tuzle, S.M., rođen 1985.godine iz Lukavca i A.H., rođena 1985.godine iz Tuzle- saopćeno je iz MUP-a TK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.