PRELAZ "INCEL 1"

Novi slučaj zaglavljivanja automobila između rampe u Banjoj Luci dok je nailazio voz

Sve se ovo desilo prije nekoliko dana u kasnim večernjim satima

Novi slučaj zaglavljivanja automobila. Facebook

H. J. I.

25.8.2023

Na putnom prelazu "Incel 1" u Banjoj Luci vozač je ne poštujući svjetlosnu i drumsku signalizaciju automobilom ušao u prostor između polubranika i pruge uprkos svjetlosnom signalu koji je najavljivao prolazak voza.

Sve se ovo desilo prije nekoliko dana u kasnim večernjim satima i sve su snimile kamere "Željeznica Republike Srpske". U jednom momentu se vidi da iz vozila izlazi suvozač koji kroz otvoreni prozor priča sa vozačem. U narednom momentu iz vozila izlazi i vozač i njih dvoje pričaju. Kada naiđe teretni voz oboje sjedaju u auto i kada voz prođe i rampa se podigne oni autom nastavljaju svoj put. 

- Ovim potezom vozač je ugrozio ličnu bezbjednost, kao i bezbjednost odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja - navode iz "Željeznica RS".

Podjećamo, 6. avgusta ove godine, dva putnička automobila pokušala su da pređu pružni prelaz u naselju Vrbanja i to u trenutku kada je rampa bila spuštena. Oni su, kako se vidi na snimku, jedan za drugim stigli do pružnog prelaza, kada su se praktično našli između spuštenog polubranika i pruge uprkos svjetlosnom signalu koji je najavljivao prolazak voza.

Iz "Željeznica RS" navode da je iluzorno govoriti da su svi putni prelazi obezbijeđeni u skladu sa zakonskim propisima i da Željeznice RS u skladu sa zakonskom regulativom kontinuirano rade na povećanju sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, ako ne postoji ni minimum svijesti o odgovornosti kod svih učesnika u saobraćaju, kao i o opasnostima i posljedicama neodgovornog ponašanja učesnika u saobraćaju.

Dodaju da im jedino ostaje da ponovo upozoravaju na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa, ukazujući na potrebu odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju, čime bi se eliminisale nesreće i udesi na putnim prelazima, koji u svakom slučaju proizvode tragične i nesagledive posljedice, pišu Nezavisne novine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.