MOSTAR

Sedam kandidata za nagradu "Nijaz Slipičević" 2023.

Nagrada ''Nijaz Slipičević'' je oformljena kako bi Fondacija Slipičević pomogla razvoj talenata koje tek treba vrednovati

Kandidati za nagradu ''Nijaz Slipičević'' 2023.. Fena

FENA

26.8.2023

I ove godine, građani Mostara biraju kome će pripasti prestižna nagrada ''Nijaz Slipičević'', koju Fondacija Slipičević tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima i kolektivima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima.

Dvije runde

Kandidati za nagradu ''Nijaz Slipičević'' 2023. su Emina Kovačević, Rukometni klub Lokomotiva, SPKD Prosvjeta Mostar, Plesni studio Flash, Plesni studio B Dance, Škola atletike Mostar i Luka Vlaho.

Glasanje će se tradicionalno odvijati u dvije runde, a prva runda traje do 6. septembra. Tri prvoplasirana će ući u finalnu rundu glasanja koja će trajati od 8. do 12. septembra 2023. godine, a finalisti će prenijeti osvojeni broj glasova u finalnu rundu.

Pobjednik će biti kandidat ili kolektiv s najvećim brojem glasova, dok će nagrade dobiti i drugo i treće mjesto.

Podrška i priznanje

Iz Fondacije Slipičević ističu kako se glasati može ostavljanjem komentara ispod Facebook posta (https://www.facebook.com/photo/?fbid=624431616538645 ) s rednim brojem i/ili imenom jednog kandidata ili kolektiva.

Inače, nagrada ''Nijaz Slipičević'' je oformljena kako bi Fondacija Slipičević pomogla razvoj talenata koje tek treba vrednovati, a koji u teškom vremenu za Mostar, ne dobivaju zaslužena priznanja i podršku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.