ŽIVJELA S MUŽEM

Pripadnici GSS-a iz Zavidovića i Zenice u selu Diknjići tragaju za nestalom staricom Bernardom Božić

Potraga je završila oko dva sata iza ponoći, ali je nismo uspjeli pronaći, kazao je Bajraktarević

Potraga za staricom. Fena

FENA

28.8.2023

Pripadnici stanica Gorske službe spašavanja Zavidovići i Zenica sinoć su, s ciljem pronalaska starice Bernarde Božić, pretraživali teren oko vareškog sela Diknjići, ali je još uvijek nisu uspjeli pronaći - kazao je u izjavi za Fenu načelnik GSS Zavidovići Admir Bajraktarević.

Bez uspjeha

- Poziv smo dobili od Civilne zaštite Općine Vareš, koja nas je obavijestila da je nestala starica koja, čini mi se, ima oko 85 godina. Živjela je s mužem, a od kuće se udaljila jučer oko 10 sati. Radi se o dementnoj osobi, ali koja je bila u dobroj fizičkoj kondiciji, pa je mogla otići daleko od kuće.

U potragu je bio uključen i K9 tim GSS-a Zenica, zajedno s potražnim psom Atosom i njegovim vodičem Almirom Tabakovićem. Potraga je završila oko dva sata iza ponoći, ali je nismo uspjeli pronaći pa će se danas uključiti i novi timovi. Pretražuje se područje oko sela Diknjići, prema Breziku i Pržićima - kaže Bajraktarević.

Poslao apel

On apeluje da se počne razmišljati da starim osobama s demencijom, a pogotovo koje žive na selima te same ili s malim brojem članova porodica, nabave satovi s ugrađenim GPRS-om, kako bi se lakše mogle pronaći u sličnim situacijama.

Portparol Uprave policije Ministrstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek ističe da policija zvaničnu potragu za nestalom odraslom osobom raspisuje 24 sata od prijave nestanka, ali da također provode određene provjere te rade na pronalasku nestale osobe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.