GSS NOVI GRAD

Uspješno okončana potraga za Nađom Čokić

Prilikom pronalaska nestale obavještena je porodica Policija PU Novi Grad Sarajevo i JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo

Nađa Čokić. Facebook

D. R.

17.8.2023

Gorska Služba Spašavanja Novi Grad Sarajevo je obavijestila javnost da je uspješno okončana višesatna potraga za nestalom Nađom Čokić.

Prilikom pronalaska nestale obavještena je porodica Policija PU Novi Grad Sarajevo i JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a nakon toga je upućena na daljnje medicinske pretrage.

Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima, medijima Policijskim upravama Novi Grad Sarajevo i Ilidža uposlenicima JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo i Službi civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo na koordiniranoj saradnji prilikom pronalaska nestale osobe, navode iz GSS-a.

Iz GSS Novi Grad Sarajevo dodaju da je ovo treća potražna akcija od subote 12.8.2023. godine na području Općine Novi Grad Sarajevo koje su uspješno riješene od strane pripadnika GSS Novi Grad Sarajevo, a važan podatak je da su sve nestale osobe pronađene žive jer se na vrijeme angažovala Gorska služba spašavanja što pokazuje jedan uređen sistem na području Općine Novi Grad Sarajevo i sinhronizovan rad službi tj. Policije Službe civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo, Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo, JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo te građana i medija.

- Također ističemo da smo učestvovali i u akciji koja se odvijala 13.08.2023 godine u neposrednoj blizini Vodopada Skakavac sa kolegama GSS Kantona Sarajevo gdje je spašena povrijeđena planinarka - dodali su iz GSS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.