MVP BIH

Konaković ponovo odgovorio Hayatu: Zbog malo novca i lične koristi trgovali su važnim resursom

U naše kuće su unijeli svoje poruke i vrlo često svoje neistine, posebno o našem stradanju i karakteru rata

Fena

D. H.

28.8.2023

Nakon što je na press konferenciji ušao u verbalni sukob s njihovom novinarkom te prozvao vlasnika Hayat televizije Elvira Švrakića zbog prodaje prava Telekomu Srbije, Konaković se na društvenim mrežama ponovo osvrnuo na ovo pitanje.

Žeton za potkusurivanje

- Još samo ovaj post i neću više na ovu temu. Počinje radna sedmica, čekamo danas zakone koji nas približavaju EU. Popodne putujemo za Bled na Strateški forum. Dakle, da zaključimo. Na slici ispod je dopis koji Telekom Srbije šalje slovenskom distributeru “A1”. U dopisu kažu da su ekskluzivni zastupnici Hayat kanala između ostalih. Traže da se obustavi emitovanje Hayata, jer, pazite, nisu potpisali ugovor za emitovanje RTS kanala na području Slovenije. Hayat je u ovom slučaju samo žeton za potkusurivanje, kupljen. Sad će Hayat, koji kaže da nije prodao prava Telekomu Srbije, fino sročiti tužbu jer oni kažu da su ugovore potpisali s portugalskom firmom i da nemaju veze s Telekom Srbije. Šalim se, neće, naravno, jer su prava prodali upravo njima kao što sam govorio.

Znaju šta rade

Ljudi s druge strane Drine znaju šta rade. Novcem su prodrli snažno u medijski prostor BiH i u velikoj mjeri kreiraju javne stavove i mišljenja. Znaju šta rade i imaju strategiju.

U naše kuće su unijeli svoje poruke i vrlo često svoje neistine, posebno o našem stradanju i karakteru rata.

Mi dosad strategiju nismo imali i nismo znali šta treba da radimo da zaštitimo medijski prostor u BiH. Pojedinci su zbog malo novca i lične koristi trgovali ovim važnim resursom. I danas će neki mediji koji su masno plaćeni iz BH Telecoma pisati kako smo sami sebe granatirali na Markalama, danas na dan godišnjice ovog strašnog masakra. Dosad su to radili bez ikakvih posljedica. Ukoliko sebi mislimo dobro, sve ovo iz temelja moramo promijeniti. Dat ćemo svaki atom snage da tako i bude - napisao je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.