OPET SVE POMIJEŠAO

Zahiragić tvrdi da je kralj Tvrtko okrenut prema Kibli: Nije!

Toplo se nadamo da uz ovakvo poznavanje geografije Zahiragić nikad ne klanja sam

Zahiragić: "Zavidno" poznavanje geografije. Avaz

D. H.

30.8.2023

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo te delegat u Domu naroda FBiH Haris Zahiragić često u svojim javnim istupima pokušava ispasti duhovit i ciničan, no umjesto toga uglavnom izvrgne samog sebe ruglu.

To se desilo i s posljednjim pokušajem osvrta na postavljanje spomenika kralju Tvrtku.

- Bosanski Srbi se žale što im svojatamo historiju i "njihovog" kralja. Malo je poznato da je spomenik Tvrtku I Kotromaniću okrenut kao i obližnja Alipašina džamija u pravcu Kible, sva sreća nisu to primijetili. Vidi se da se Faruk Kapidžić umiješao oko lokacije i orijentacije - napisao je Zahiragić na Twitteru.

Komentar Zahiragića. Twitter

Iako nije jasno zbog čega bi Tvrtko tačno trebao biti okrenut prema Kibli osim kao dio provokacija koje su zanimljive i smiješne eventualno samo nekom intelekta Harisa Zahiragića, problem je što spomenik Tvrtku nije okrenut prema Kibli.

Okrenutost Tvrkovog spomenika. Google Earth

Provjerili smo Zahiragićeve navode koristeći Google maps i utvrdili da je još jednom "mašio ceo fudbal". Naime, kao što možete vidjeti Tvrtkov spomenik nije okrenut prema Kibli, a toplo se nadamo da uz ovakvo poznavanje geografije Zahiragić nikad ne klanja sam.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.