KOMPANIJA BOSNALIJEK

Pokloni prvačićima, roditeljima osigurano plaćeno odsustvo s posla

Najveći domaći proizvođač lijekova na ovaj način nastavlja svoju, sada već višegodišnju praksu

Olakšica roditeljima i školarcima. Bosnalijek

Z. K.

1.9.2023

Kompanija Bosnalijek je i ove godine, svjesna činjenice da je za svako dijete i njegove roditelje polazak u prvi razred osnovne škole jedan od najvažnijih događaja u životu, uručila prigodne poklone svim prvačićima svojih uposlenika, dok je roditeljima osigurano plaćeno odsustvo s posla.

Značajna prekretnica

Najveći domaći proizvođač lijekova na ovaj način nastavlja svoju, sada već višegodišnju praksu, kojom uposlenicima osigurava da se u potpunosti posvete značajnoj prekretnici za svaku porodicu.

- Želimo osigurati da naši uposlenici mogu biti u potpunosti posvećeni ovako važnim događajima i dragocjenim porodičnim trenucima. Vjerujemo da osiguravanje slobodnog dana podržava ravnotežu između posla i privatnog života naših uposlenih, a ujedno naglašava i opredjeljenje kompanije ka njegovanju poslovnog okruženja koje cijeni porodicu i njen zdrav razvoj. 

Svjedoci smo da su porodične vrijednosti itekako ugrožene i želja nam je da damo svoj doprinos održavanju zdravog i sretnog okruženja porodicama naših uposlenih pa time, koliko možemo, utičemo i na cjelokupno društvo. Nadamo se da će pokloni izmamiti osmijehe našim prvačićima i inspirisati ih da s entuzijazmom prigrle veliko putovanje koje započinju upisom u školu - poručili su iz Bosnalijeka.

Sretnije djetinjstvo

Odluka o osiguravanju plaćenog odsustva uposlenicima čija djeca kreću u školu nastavak je prakse društveno odgovornog poslovanja Bosnalijeka, usmjerene ka promovisanju brige i stvaranju uslova za sretnije djetinjstvo.

Bosnalijek već duže vrijeme svim svojim uposlenicama koje postanu majke osigurava novčanu naknadu u visini od 2.000 KM, a i u narednom periodu nastavit će podržavati, kako svoje uposlenike, tako i širu društvenu zajednicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.