POKUŠAJ KRIJUMČARENJA

Bosanska Gradiška: Oduzeta veća količina brendiranog tekstila

Procijenjena tržišna vrijednosti privremeno oduzete robe iznosi 206.500 KM

Proizvodi renomiranih robnih. Uprava za indirektno oporezivanje BiH

D. R.

3.9.2023

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu od 206.500 KM.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banja Luka u saradnji sa carinskim službenicima u Carinskoj ispostavi Bosanska Gradiška prilikom pregleda uvozne pošiljke otkrili su i spriječili pokušaj unosa veće količine tekstilne robe u Bosnu i Hercegovinu. Radilo se o tekstilnim proizvodima renomiranih robnih marki (Nike, Boss, Prada, HM, Tommy Hilfinger i sl). Procijenjena tržišna vrijednosti privremeno oduzete robe iznosi 206.500 KM, a predmetna roba je zadržana zbog sumnje da je učinjena povreda prava intelektualne svojine.

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana UIO od strane Američke ambasade u BiH putem programa EXBS.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.